Sjukt bra dag!


Goomorron!

Igår var en bra dag, övade en massa på mina sångläxor,pianoläxor, gehörsläxor och körläxor. Började redan efter frukost så jag fick mycket gjort, gött! Vi hade även haft lektion i dirigering, himla kul men så svåårt! Men det känns bra att jag hållt på lite med det innan :) Efter middagen gjorde jag och Viktor färdigt de teoriläxor vi fick idag, skönt att ha klart det redan samma dag! På kvällen gick jag, Viktor och Mathilda på promenad i hamnen, himla fin stad vi bor i! Nu har jag precis varit ute på en morgonpromenad och ska snart gå och äta frulle. Hoppas denna dagen bli lika bra som igår :)

Elin

P.s. Det verkar vara nått fel så det går inte att ladda upp bilder, så det får bli ett bildfritt inlägg idag. D.s


Mmmmåndag

Godagens!

Denna dag började med datorgenomgång, sedan hade vi Kroppsvård som innebär att vi tränar för att inte skada oss när vi övar på våra instrument. Mycket bra lektion! Idag på lunchen var vi några stycken som satt och pratade om hur vi var när vi va små i och vad vi gjorde för konstigheter. Jag berättade bl.a. om humlekyrkogården som jag och min kusin hade i våra morföräldrars sommarstuga. Vi alla skrattade så vi grät åt allas berättelser haha! I eftermiddag har vi kör, och sedan har jag min första sånglektion här på skolan. Ska bli kul och spännande!

Skratt skratt!
Elin


FREDAG

Nu är det fredag och helg även hos oss på folkhögskolan! Många av oss stannar kvar här i helgen så det blir nog roligt. Bland annat ska vi baka kladdkaka, baka bröd, ha filmmaraton och träna. Eftersom vi inte för någon mat av skolan på helgerna har några av oss varit på Maxi och handlat nu precis. Här är lite bilder på det, och
några av dem jag bor med :)
 
Elin

Fikavärlden!

Efter några dagar här på folkhögskolan har jag lärt mig man äter och fikar väääldigt ofta! Nu har vi 10 - fika med dricka och knäckebröd. En dag ser ut så här: Frukost kl 7.30, fika kl 10.00, lunch 12.30, middag 17.00. Jag tycker man borde sätta fikat vid 10 typ kl 20 på kvällen istället då man inte hinner bli så hungrig mellan 8-10 och eftersom middagen är redan kl 17 behöver man ibland något lite senare på kvällen. Snart har vi musikhistoria och gehör efter lunchen!

Kram Elin


Nytt läge!

I söndags flyttade jag in på Oskarshamns folkhögskola! Det kändes såklart lite lustigt första kvällen när man inte kände någon och att bo på ett nytt ställe. Eller ja, det känns fortfarande lite lustigt fast inte så jobbigt som det var första dagen. Nu börjar vi elever lära känna varandra mer och mer och igår hade vi lite filmkväll i tv rummet. Idag har vi haft info och en lite genomgång om övningsrutiner, så man inte övar 8 timmar i sträck på sitt instrument nu bara för att man har den tiden, utan att man börjar lungt. Efter lunchen var vi tre stycken som gick till skolans gym och tränade en stund och nu sitter jag här och har precis duschat. Efter middagen tänkte några av oss baka lite för umgängets skull, och sen blir det nog lite filmtittande ikväll också. Jag trivs bra i mitt rum som faktiskt är ganska stort! När jag kom hit hade jag med mig en matta, gardiner, ljus, lampa och någon fin kudde. Men jag tänkte ta hit lite mer saker att fylla väggarna med, och lite fotografier på nära och kära. Här är en bild på mitt fina fönster!

/ Elin

Lavendel och flyttstök

 Hej! 

Om några dagar har jag flyttat ut och bosatt mig på Oskarahamns folkhögskola där jag ska plugga klassisk sång på musiklinjen! Det ska bli spännande och roligt att bo på internat och ha sin egna lilla lägenhet. Eftersom det inte är så långt mellan Växjö och Oskarshamn är det lätt att komma hem på helgernaoch träffa vännerna här hemma :) Inför flytten har jag blivit taggad på att skapa eget till inredningen och har nu gjort små lavendelpåsar! Det är jättelätt. Plocka en bukett lavendel och torka dem upp och ner i mörker, klipp sedan av blommorna och lägg dem i några tomma smyckespåsar. Superfint! 

    

 


RSS 2.0